Laddar aktiviteter

« Alla aktiviteter

 • Den här aktiviteten har ägt rum.
 • 2 oktober, 2019 13:0013:45
 • Borås
 • Södra Älvsborgs Sjukhus
 • Seminarium/föreläsning
 • Hälsa sjukvård
 • Det mellanstora sjukhusets innovationskraft – Hjälp! Vad skall hända med mig?

  Patienters och vårdpersonals samverkan med stöd av bilder i vården

  Södra Älvsborgs Sjukhus är ett mellanstort sjukhus i Västra Götalandsregionen med verksamhet förlagd i Borås och Skene. Här arbetar vi ständigt med att förbättra den vård vi producerar och under Innovationsveckan visar vi prov på ett urval av innovativa lösningar som utmanar de traditionella tillvägagångssätten. Vi vill dela med oss av våra idéer, öppna upp för diskussion och förhoppningsvis inspirera andra sjukhus och vårdinrättningar till innovationslust!

  Den nya patientlagen, som trädde i kraft den 1 januari 2015, ställer högre krav på vårdpersonal att ge anpassad information till patienterna för att ge dem möjlighet till ökad delaktighet i vården. För bättre kommunikation med patienter och anhöriga kan den muntliga informationen kompletteras med informativa bilder.

  Studier har genomförts med barn, och dessa studier har visat att de som använt sig av bild/text stöd är signifikant mindre oroliga inför medicinska procedurer. Anhöriga och patienter har också känt sig mer delaktiga i vården. Erfarenheter från barnkliniken visar att bild/text stöd är bra för alla oavsett ålder, kommunikationssvårigheter eller invandrarbakgrund

  Ny forskning har också visat att äldre patienter på sjukhus sov bättre när de var välinformerade i sin egen vård och kände sig delaktiga, vilket är livsviktigt för hälsan och resultatet av vården.

  Inför webbsändning: Följ länken till vimeo och invänta att föreläsningen läggs upp live.

  Information

  Datum
  2 oktober, 2019
  Tid
  13:00–13:45
  Hur kan man delta?
  Lokalt på plats
  Nationellt via webben
  Adress
  Webbsänd + Brämhultsvägen 53, Elin Odencrantssalen, Borås
  + Google Map
  Arrangör
  Södra Älvsborgs Sjukhus
  Kontaktperson
  Andrea Sandberg
  E-post
  andrea.v.sandberg@vgregion.se