Laddar aktiviteter

« Alla aktiviteter

 • Den här aktiviteten har ägt rum.
 • 3 oktober, 2022 13:0015:00
 • Innocities (Smart Innovation Norway, Sweco, MdU och SIQ) tillsammans med Helsingborg stad, Uppsala kommun, Umeå kommun och Halden kommun
 • Seminarium/föreläsning
 • Den innovativa kommunen – mission impossible?

  För att uppnå Agenda2030 krävs en hög grad av innovation och samproduktion. Men hur ser vägen dit ut och vilken roll har kommunen i omställningsarbetet? Välkommen till ett samtal där ni får träffa representanter från kommuner i framkant som delar med sig av sina utmaningar och framgångsfaktorer för att driva innovationsarbete i offentlig sektor.

  Många kommuner befinner sig i en förändringsresa, från att vara traditionellt förvaltande organ som jobbat inifrån och ut till medborgarna till att bli mer utvecklingsorienterade och drivande i omställningsarbetet och låta arbetet utgå från medborgarnas faktiska behov. För att uppnå Agenda2030 krävs en hög grad av innovation och samproduktion. Men hur ser vägen dit ut och vilken roll har kommunen i omställningsarbetet? Välkommen till ett samtal där ni får träffa representanter från kommuner i framkant som delar med sig av sina erfarenheter av utmaningar och framgångsfaktorer för att driva innovationsarbete i offentlig sektor.

  Vår panel består av:
  Lisa Olsson, Head of innovation & transformation på Helsingborg stad och 2021 års vinnare av “Årets innovationsledare”
  Rune Brandt, Samhällsbyggnadschef Umeå kommun
  Maria Ahrgen, Planerings- och kvalitetschef på Uppsala kommun
  Jens-Petter Berget, Närings- och samhällsbyggnadschef på Haldens kommun (Norge), som 2020 korades till Nordens mest innovativa kommun i kategorin små- och medelstora kommuner
  Tore Odden, Expert Smart Cities, Smart Innovation Norway

  Från Innocities medverkar även Elisabet Spross (Innovationsansvarig Sweco Sverige), Peter Johansson (Avdelningschef Innovationsledning, Mälardalens universitet), Anders Fundin (Forskningsledare, Svenska institutet för kvalitetsutveckling, SIQ) och Eli Haugerud (Head of Clusters, Smart Innovation Norway).

  Det här är en aktivitet arrangerad av Innocities som består av aktörerna Smart Innovation Norway, Sweco Sverige, Mälardalens universitet och Svenska kvalitetsinstitutet, SIQ. Mer info om Innocities hittar du här: https://www.vinnova.se/p/innocities—smart-och-hallbar-samhallsutveckling-genom-innovation-och-samhandling/.

  Meddela gärna att du kommer till eli.haugerud@smartinnovationnorway.com. Vi ses!

  Information

  Datum
  3 oktober, 2022
  Tid
  13:00–15:00
  Hur kan man delta?
  Digitalt
  Arrangör
  Innocities (Smart Innovation Norway, Sweco, MdU och SIQ) tillsammans med Helsingborg stad, Uppsala kommun, Umeå kommun och Halden kommun
  Kontaktperson
  Eli Haugerud
  E-post
  eli.haugerud@smartinnovationnorway.com
  Ingen föranmälan krävs men du får gärna meddela oss i förhand att du deltar så att vi vet ungefär hur många som kommer och kan planera utifrån det. Skicka ett mail till vår projektledare Eli Haugerud på eli.haugerud@smartinnovationnorway.com.