Laddar aktiviteter

« Alla aktiviteter

 • Den här aktiviteten har ägt rum.
 • 4 oktober, 2022 08:3009:00
 • Örnsköldsviks kommun
 • Seminarium/föreläsning
 • Demokratiutveckling – för ett fredligt och inkluderande samhälle (agenda 2030 mål 16)

  I Örnsköldsvik har utveckling av demokrati varit i fokus under många år. Ta del av den spännande resa vi har gjort under mandatperioden 2019-2022. Under vårt pass utgår vi från den samlade kunskap vi har fått av utvecklingsarbetet och de tre piloter som genomförts - där medborgardialog 360 grader är ett verktyg som har använts.

  En parlamentarisk demokratiutredning tillsattes i början av mandatperioden 2019-2022. En del i utredningen var att fördjupa arbetet med demokrati (ökad tillit och dialog). Örnsköldsviks kommun har deltagit i SKR:s nätverk lokala samhällskontrakt och arbetat med hur vi långsiktigt hållbart ska arbeta med demokrati (fredliga och inkluderande samhälle, mål 16 agenda 2030) i kommunen. Tre piloter har genomförts, där vi i en av piloterna testat medborgardialog 360 grader.

  Under vårt pass kommer vi att berätta om vägen till där vi är idag, om piloterna och särskilt om erfarenheterna av att använda oss av medborgardialog 360 grader. Vi kommer även att blicka framåt. Det arbete som har gjort kopplar till social innovation för ett fredligt och inkluderande samhälle.

  Information

  Datum
  4 oktober, 2022
  Tid
  08:30–09:00
  Hur kan man delta?
  Digitalt
  Arrangör
  Örnsköldsviks kommun
  Kontaktperson
  Lena Finne Jansson
  E-post
  lena.finne.jansson@ornskoldsvik.se
  Ingen anmälan behövs. Länken är en teamslänk.