Laddar aktiviteter

« Alla aktiviteter

 • Den här aktiviteten har ägt rum.
 • 3 oktober, 2022 11:0012:00
 • KTH, InfraSweden, Smart Built Environment, SBUF
 • Seminarium/föreläsning
 • Bygg kompetens – aktuell forskning om energi och klimat, 3 oktober

  Är du uppdaterad med den senaste kunskapen inom samhällsbyggnad? Bygg kompetens presenterar resultaten från branschens samlade FoI-projekt. Denna gång lyfter vi två begrepp som med rätta är på allas läppar, klimatomställning och energihantering.

  Vi värmer upp hösten med ett nytt tillfälle i Bygg kompetens. Här får du del av en omvärldsanalys som visar hur vi kan arbeta med upphandling som främjar innovation för att nå hållbarhetsmålen. Du hör från aktuella projektresultat om hur byggherrar och fastighetsägare på ett tryggt sätt kan anta en klimatbudget för byggnadsverk. Du får ett genomdrag av hur InfraSweden låter energi- och klimatfrågor ta en framträdande plats i programmet, inte minst genom en spännande innovationstävling.

  Program 3 oktober

  Moderator: Kristina Gabrielii, programchef Smart Built Environment

  Upphandling som främjar innovation

  Linus Malmgren, Senior konsult/Rådgivare, Coreco

  Klimatpositiva bygg och anläggningsprojekt: ”Mini” Målgränsvärden”

  Andreas Holmgren, Treano Bygg

  Energi och klimat i fokus på InfraSwedens innovationstävlingar

  Beatrice Hällås, fokusområdesledare inom InfraSweden

  Vad innebär resultaten för samhällsbyggandet?

  Jens Johansson, Upphandlingsmyndigheten

  Utveckla din och sektorns kompetens med aktuella resultat

  Det har aldrig tidigare producerats så mycket kunskap, nya metoder, verktyg och utveckling inom samhällsbyggnadssektorn. Forskning och innovation (FoI) pågår just nu inom flera stora initiativ, program och projekt. Projektresultaten ger lösningar på många av sektorns utmaningar vad det gäller ekonomisk, ekologisk och social hållbarhet och sektorn behöver ta del av resultaten, använda dem och utveckla nya arbetssätt. Visst är du en av dem som vill bygga kompetens för en hållbar samhällsbyggnadssektor?

  SBUF (Svenska Byggbranschens Utvecklingsfond), Smart Built Environment och InfraSweden gör en gemensam satsning för att sprida resultat från aktuella projekt som drivs i sektorn. Många av projekten ska ge lösningar på de utmaningar som samhällsbyggnadssektorn står inför. Det handlar framförallt om ekonomisk, ekologisk och social hållbarhet. Det är kostnadsfritt att delta vid webbinarierna, och alla tillfällen spelas in så att det går att se dem som film i efterhand.

  En satsning för dig som vill leda utvecklingsarbete

  Bygg kompetens riktar sig till alla som vill utveckla sin kunskap inom hållbart samhällsbyggande. Vi riktar oss till dig som leder utveckling inom samhällsbyggnad och som vill hålla dig uppdaterad inom området. Du kan till exempel vara företagsledare eller chef med ansvar för utveckling. Du kanske arbetar med plan- och byggfrågor, representerar en byggherre, projektör, installatör eller är verksam i byggskedet eller inom forskning i området.

  Information

  Datum
  3 oktober, 2022
  Tid
  11:00–12:00
  Hur kan man delta?
  Digitalt
  Arrangör
  KTH, InfraSweden, Smart Built Environment, SBUF
  Kontaktperson
  Terese Lilliehorn
  E-post
  terese.lilliehorn@iqs.se
  Du som deltar under webbinariet har möjlighet att ställa frågor till talarna genom chatten. Vi spelar in mötet och presenterar det som film i efterhand. Det är bara talarna som kommer med i filmen.
  Länkar
  https://smartbuilt.se/
  https://www.infrasweden.nu/
  https://sbuf.se/
  https://smartbuilt.se/projekt/bygg-kompetens/