Laddar aktiviteter

« Alla aktiviteter

 • Den här aktiviteten har ägt rum.
 • 9 oktober, 2020 11:1512:00
 • Umeå kommun
 • Seminarium/föreläsning
 • Hållbarhet
 • Samhällsbyggnad
 • Broar som hanterar morgondagens utmaningar – hur Umeå arbetat med idékoncept

  Som en del av projektet Nästa generations resor och transporter ur ett stadsbyggnadsperspektiv, delfinansierat av Vinnova, har Umeå kommun utforskat vad utmaningar inom samhällsbyggnad och trender inom mobilitetsområdet kan innebära för utformning av nya brokopplingar över Umeälven.

  Du deltar genom denna länk.

  I projektet har Umeå utforskat begreppet framtidssäkring och vad detta kan innebära i praktiken, kopplat till en tematik kring morgondagens mobilitet samt knutet till planeringen av en ny stadsdel – Norra Ön.

  Exploateringen kommer att förutsätta tillkomsten och upprustningen av ett antal nya broar, huvudsakligen för gång- och cykeltrafik men även kollektivtrafik och bilar. Under processens gång har det blivit allt tydligare att dessa broar är en nyckel för att arbeta mot de framtida scenarion som bäst bidrar till måluppfyllelse för stadsdelen, eftersom de genom utformning och regleringar i stor utsträckning kommer att kunna premiera särskilda typer av resor och rörelser. Utifrån en designmetodik har vi med andra ord identifierat dessa som rätt sak att fokusera på, men hur bör de utformas?

  För att svara på den frågan har vi tagit hjälp av tre separata konsultteam med en bred blandning av kompetenser för att, parallellt och oberoende av varandra, idégenerera och visualisera koncept för hur dessa broar tar sig an framtidens väntade och okända utmaningar.

  ***
  Detta relaterar till ett seminarium vi håller tidigare under dagen, du kan delta i denna aktivitet oavsett om du deltagit vid det tidigare tillfället eller inte.

  Du deltar genom denna länk.

  Information

  Datum
  9 oktober, 2020
  Tid
  11:15–12:00
  Hur kan man delta?
  Digitalt