Laddar aktiviteter

« Alla aktiviteter

 • Den här aktiviteten har ägt rum.
 • 5 oktober, 2022 13:0013:45
 • Beteendelabbet
 • Seminarium/föreläsning
 • Beteendetyper – ett metodstöd för att främja kollektivt resande

  Välkommen till lanseringen av ett beteenderiktat metodstöd framtaget i syfte att främja det kollektiva resandet. Metodstödet är framtaget i samverkan med Linköpings kommun och Östgötatrafiken och är en prototyp som grundar sig i en kartläggning av resenärers olika förmågor, motiv och behov, presenterade genom tre “beteendetyper”.

  När vi betraktar målgruppen genom en beteendelins skapas nya möjligheter för att utveckla träffsäkra lösningar för ökat kollektivt resande och hållbar beteendeförändring. Metodstödet är tillgängligt för gratis nedladdning på vår hemsida och kan användas av alla som arbetar med mobilitetsfrågor och stadsplanering.

  Metodstödet har arbetats fram systematiskt genom enkäter, beteendeteori, experiment samt intervjuer med invånare i Linköpings kommun. Metodstödet kategoriserar målgrupper utifrån deras beteenden, förmågor och behov snarare än deras demografi eller andra faktorer och utgör därigenom “beteendetyper”. Med hjälp av COM-B modellen har de olika beteendetypernas förmåga, möjlighet och motivation till ökat kollektivt resande kartlagts och för varje typ har ett övergripande behov identifierats.

  Utifrån detta behov har ledande principer och rekommendationer tagits fram för ideégenerering kring design för beteendeinsatser. Metodstödet är en prototyp som genom användning inom olika organisationer och i olika processer vidareutvecklas och förfinas. Vi vill uppmuntra alla som arbetar med mobilitetsfrågor att ladda ner och själva testa att använda sig av materialet.

  WEBBINARIUM
  Vi kommer under webbinariet att presentera metodstödet samt beskriva arbetsprocessen för utformandet av beteendetyperna. Vidare kommer vi exemplifiera hur materialet kan användas för att generera nya ideér kring beteendeförändrande insatser.

  Datum för webbinarium: 5/10 – 2022
  Tid: 13.00 – 13.45
  Länk till anmälan för webbinarium : https://webbinarium-beteendetyper.confetti.events/

  Information

  Datum
  5 oktober, 2022
  Tid
  13:00–13:45
  Hur kan man delta?
  Digitalt
  Arrangör
  Beteendelabbet
  Kontaktperson
  linda@beteendelabbet.se
  E-post
  linda@beteendelabbet.se
  Anmäl dig här: https://webbinarium-beteendetyper.confetti.events/
  Länkar
  http://www.beteendelabbet.se