Laddar aktiviteter

« Alla aktiviteter

 • Den här aktiviteten har ägt rum.
 • 8 oktober, 2020 11:3012:30
 • Göteborg & Co
 • Seminarium/föreläsning
 • Näringslivsutveckling
 • Regional utveckling
 • Samhällsbyggnad
 • Framtidens besöksnäring – Destinationsutveckling med sikte på 2030

  Besöksnäringen har drabbats hårt av den pågående pandemin och behovet av nya innovativa lösningar är stort. Peter Grönberg, vd på Göteborg & Co, berättar om visioner och utmaningar för destinationen Göteborg och om arbetet med att skapa en hållbar, trygg och attraktiv destination.

  Under 2020 har Göteborg av EU-kommissionen utsetts till European Capital of Smart Tourism.
  Smart Turism bygger på delarna hållbarhet, tillgänglighet, digitalisering samt kulturarv/kreativitet.
  Göteborg har också utnämnts till världens mest hållbara destination enligt Global Destination Sustainability Index de senaste fyra åren i rad.

  Besöksnäringen drabbas nu hårt av den pågående pandemin och förutsättningarna har förändrats i grunden. Behovet av nya innovativa lösningar är stort.

  Under ett lunchseminarium berättar Peter Grönberg, vd på Göteborg & Co, om visionerna för destinationen Göteborg och om det fortsatta arbetet med att skapa en hållbar, trygg och attraktiv destination under en pågående krisperiod. Samt om de utmaningar Göteborg och andra destinationer står inför när besöksnäringen ska anpassa sig till ett nytt normalläge. Vikten av att i näringslivsutveckling och samhällsbyggnad skapa förutsättningar och prioritera möjligheter för besöksnäringen som är en av våra stora basnäringar.

  Under seminariet berättar även Niklas Masuch, projektledare på Göteborg & Co, om hur Göteborg & Co tillsammans med lokala, nationella och internationella aktörer kommer att erbjuda datadrivna insikter för att stärka besöksnäringens tillväxt. Insikter som kan generera nya tjänster som gör att invånare och besökare kan uppleva destinationen på ett tryggt och hållbart sätt.

  Vi får också en inblick i hur evenemang, kongresser, mässor och möten kan komma att se ut när besöksnäringen startar om, och hur destinationen Göteborg förbereder sig för framtiden.

  Information

  Datum
  8 oktober, 2020
  Tid
  11:30–12:30
  Hur kan man delta?
  Digitalt
  Arrangör
  Göteborg & Co
  Kontaktperson
  Helena Lindqvist
  E-post
  helena.lindqvist@goteborg.com
  Seminariet genomförs via verktyget Zoom. Länk till seminariet: https://zoom.us/j/94847930671
  Länkar
  http://www.goteborgco.se
  http://www.goteborg.com