Laddar aktiviteter

« Alla aktiviteter

 • Den här aktiviteten har ägt rum.
 • 9 oktober, 2020 12:1512:50
 • Projekt Alzheimer Guiden
 • Seminarium/föreläsning
 • Hälsa sjukvård
 • Invånarinvolvering
 • Jämlikhet
 • Om projekt AlzheimerGuiden – digital tjänst som ska ge kunskap, hopp & tillgång till andras personliga erfarenheter efter en Alzheimerdiagnos

  I projekt AlzheimerGuiden ska ett kluster av patientföreträdare, offentlig verksamhet och ett Health Tech-företag, skapa en digital guide som ger kunskap, hopp och erfarenheter från andra med diagnosen Alzheimer. Lyssna på ett samtal om behoven av stöd, kort om arbetet med att skapa en medborgartjänst samt om hur du kan delta kunskapsinsamlingen!

  Deltar i samtalet den 9/10 kl 12.15 gör Henrik Frenkel, Stiftelsen Alzheimer Life, Moa Wibom, Region Skåne samt Gustaf och Maria Cavalli, Edu Med AB.

  OM PROJEKT ALZHEIMERGUIDEN:
  Målet med projektet är en nationell tjänst som automatiskt guidar personer som fått diagnosen Alzheimers sjukdom till att leva så bra som möjligt, så länge som möjligt. Innehållet i Alzheimer Guiden kommer vara en blandning av fakta och personliga erfarenheter.
  Syftet är att sprida kunskap, hopp och tillgång till råd från andra personer med samma diagnos. Prototypen Alzheimer Guiden ska testas med patienter och medarbetare vid specialistenhet i Region Skåne, Minnesmottagningarna i Region Halland, primärvård och kommunal verksamhet i Höganäs.

  I projektgruppen för Alzheimer Guiden ingår Stiftelsen Alzheimer Life som drivs av Henrik Frenkel och Gunilla Steinwall, företaget Edu Med AB samt Enheten för Kognitiv Medicin vid Ängelholms Sjukhus. Enhetschef är Överläkare Moa Wibom, en av cirka 30 Silvialäkare i Sverige. Koordinatorer för projektet är Gustaf och Maria Cavalli grundare av Edu Med AB, ett företag med mångårig erfarenhet av att utveckla de digitala anhörigstöden En bra plats och Demenslotsen.

  Projektgruppen har lämnat in en ansökan till Vinnovas utlysning Civic Tech där besked förväntas senast 26/10. I projektet kommer ett antal aktiviteter på nätet att göras för att samla in behov, kunskap, erfarenheter och engagemang för att skapa Alzheimer Guiden. Intresset för projektet är redan stort, efter Henrik Frenkels blogginlägg(se länksamling) den 14/9 “Hjälp mig bryta ensamheten för alla som precis fått en diagnos”, har redan cirka 130 intresseanmälningar gjorts till projektet. Varmt välkommen med din intresseanmälan till projektsajten, se länksamling.
  Läs gärna mer i pressmeddelanden från Region Skåne den 21/9, se länksamling.

  Information

  Datum
  9 oktober, 2020
  Tid
  12:15–12:50
  Hur kan man delta?
  Digitalt
  Arrangör
  Projekt Alzheimer Guiden
  Kontaktperson
  Maria Cavalli
  E-post
  info@alzheimerguiden
  Samtalet om projektet sänds som en lunchevent fredagen den 9/10 med start kl 12.15 på https://www.facebook.com/Alzheimerguiden. Varmt välkommen med dina frågor eller feedback om projektet som ett inlägg under filmen eller till info@alzheimerguiden.se
  Länkar
  https://www.alzheimerguiden.se
  https://alzheimerlife.se/hjalp-mig-bryta-ensamheten-for-alla-som-precis-fatt-en-diagnos/
  https://www.mynewsdesk.com/se/region_skane/pressreleases/alzheimer-guiden-hjaelper-patienten-att-faa-makt-oever-sitt-liv-3036277